Menu Sluiten

Climatics: hét totaalplatform voor de gebouwde omgeving

Opent de deur naar gezonder en duurzamer vastgoed

We zitten midden in een revolutie op het gebied van high tech, Big Data en het Internet der Dingen. Allerlei facetten van ons leven worden al beheerst door slimme systemen, en alles draait om ongelooflijke hoeveelheden data. Die data helpen ons om het leven eenvoudiger, slimmer en efficiënter te maken.

Om de data wezenlijk voor ons aan het werk te zetten, hebben we gestructureerde opslag en verwerking van gegevens nodig. Om dit probleem te tackelen ontwikkelden wij ons gebouwplatform Climatics. Hier komen alle datastromen samen. Die data vormen het intelligente hart van alle kennis over de gebouwde omgeving en vormen de motor voor het verbeteren ervan.

De kracht van data

Meten is weten. Voor er gewerkt kan worden aan oplossingen voor gezondheidsvraagstukken hebben we informatie nodig. Heel veel informatie.

Wij meten de conditie van lucht in en om gebouwen met onze Room Sensor (binnensensor) en de Air Box (buitensensor). Deze sensoren halen waardevolle informatie binnen over de samenstelling van de lucht. Iedere sensor logt iedere 10 seconden, alle waarden. Dat zijn miljoenen datapunten per dag die worden binnengehaald en opgeslagen. Al deze data is nodig voor een compleet real time beeld van de meeste vervuilende stoffen. Platform Climatics biedt ons inzicht en helpt deze grote datastroom te verwerken.

Oneindige, veilige opslag

We loggen iedere 10 seconden de waarden van alle sensoren, en bewaren die voor altijd. Alleen zo kunnen we een gebouw echt leren kennen en kan een gebouw ook zelf ‘lerend’ worden.

Gebouwdata, zoals alle data, zijn gevoelige informatie. En het zijn gegevens waar we zuinig op zijn. Daarom kiezen wij er voor om ze op te slaan op servers van eigen bodem, gewoon hier in Nederland. En ze blijven in het bezit van de gebouweigenaar, altijd.

Smart Base

De Smart Base is een door ACS ontwikkelde industriële computer die in verbinding staat met alle installaties in een gebouw en de verbinding met Climatics maakt. Dit is het brein waarmee we uw gebouw gezonder kunnen maken.

Door het gebruik van Haystack worden gebouwdata gelabeld volgens een universeel protocol. Op deze manier kunnen we veel meer data gebruiken om gebouwen te optimaliseren. Het is noodzakelijk als we de datastromen willen gebruiken om Artificiële Intelligentie toe te passen.