Menu Sluiten

Weet wat speelt: start met verbeteren

Grip op lucht

Door middel van sensoren creëren we een compleet beeld van de lucht in en om het gebouw. Ons gebouwplatform Climatics slaat al deze informatie gestructureerd en oneindig op. Een logboek voor de omgeving dus. Altijd inzichtelijk en helder. Climatics leert het gebouw écht kennen, van binnen en van buiten. 

Op basis van deze metingen en slimme AI regelingen kunnen we de lucht in het gebouw actief gaan managen, om problemen met vervuilde lucht aan te pakken.

Morgen beginnen met schonere lucht?

Een totaalpakket om direct grip te krijgen op de luchtkwaliteit in uw gebouw
  • 2 Meetstations voor binnen
  • 1 Meetstation voor buiten
  • 1 Betrouwbare industriële PC ("Smart Base")
  • Aansluiting op platform Climatics: alle data en rapporten eindeloos inzien
  • Softwaremodule gericht op verbetering luchtkwaliteit

Reductie van schadelijke stoffen in gebouwen

Op basis van verzamelde data kunnen we de installaties in uw gebouw zó aansturen, dat de lucht in het gebouw zo min mogelijk vervuild is. Het brein achter deze operatie is de Smart Base, een kleine, maar krachtige computer die Climatics met uw gebouwinstallaties verbindt. 

Het systeem ventileert bijvoorbeeld extra wanneer de aanwezigheid van een grotere hoeveelheid mensen wordt gemeten. Bij het ventileren van uw gebouw wordt de lucht van buiten naar binnen gebracht. Zijn er momenten waarop de lucht buiten erg vervuild is, dan is het een beter idee om de ventilatiekleppen even dicht te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de ochtendspits, maar ook aan een vrachtwagen die stationair staat te draaien naast uw gebouw. Soms kunnen eenvoudige ingrepen al grote effecten hebben.

 

Wat wordt er gemeten?

En we kunnen nog een stapje verder...

Het KNMI en ESA hebben waardevolle data over de omstandigheden van het klimaat. Het is waarom we zo goed kunnen voorspellen wat voor weer het zal worden. Wij werken samen met deze instituten om ook vervuilde lucht te ‘voorspellen’. Op basis van satelliet- en sensordata uit heel Europa hebben we een nauwkeurig beeld van waar zich op welk moment vervuilde lucht zal bevinden. 

Het voordeel hiervan is dat we uw systeem zo kunnen inregelen dat er bijvoorbeeld extra geventileerd wordt vlak voordat er vervuilde lucht uw kant op komt, zodat daarna de kleppen even dicht kunnen. Door de combinatie van breed en lokaal meten kunnen we dus nog beter sturen op schone binnenlucht in gebouwen!

Ga ook voor een gezonder gebouw

Zijn deze oplossingen echt iets voor u? Of wilt u liever eerst nog wat meer weten over wat wij specifiek voor u kunnen doen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij beantwoorden graag al uw vragen.